Ευρεία σύσκεψη του Συντονιστικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας της Π.Ε. Γρεβενών

Προεδρεύοντος του Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Γρεβενών κ. Γιάτσιου Ιωάννη πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 02 Νοεμβρίου 2021 στην Αίθουσα πολλαπλών χρήσεων «Πέτρος Σιούλης» του Διοικητηρίου Γρεβενών, η συνεδρίαση του Συντονιστικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας με θέμα: «Σχεδιασμός και δράσεις Πολιτικής Προστασίας για την αντιμετώπιση κινδύνων από χιονοπτώσεις, παγετό και πλημμυρικά φαινόμενα, περιόδου 2021 -2022».

Αντικείμενο της σύσκεψης, στη χειμερινή περίοδο κατά την οποία η Περιφερειακή Ενότητα Γρεβενών αντιμετωπίζει ακραία καιρικά φαινόμενα, ήταν ο συνολικός σχεδιασμός από κοινού, στα επίπεδα της πρόληψης και ετοιμότητας, όλων των εμπλεκομένων Φορέων με τα υλικοτεχνικά μέσα και το δυναμικό που διαθέτει πρωτίστως η περιφερειακή αρχή και οι δήμοι, ώστε να γίνει ένας καλός συντονισμός προκειμένου να εξαλειφθεί ή να μειωθεί ο κίνδυνος και οι επιπτώσεις που προέρχονται από χιονόπτωση, δριμύ ψύχος, παγετό, πλημμύρες. Κατατέθηκαν προτάσεις από κάθε εμπλεκόμενο Φορέα ξεχωριστά και έγινε αναφορά στα κενά που υπάρχουν και χρήζουν άμεσης αντιμετώπισης.

Ο κ. Αντιπεριφερειάρχης αφού επιβεβαίωσε την άριστη συνεργασία των συμμετεχόντων κατά την προηγούμενη αντιπυρική περίοδο, ενημέρωσε για την πορεία της διαγωνιστικής διαδικασίας του αποχιονισμού καθώς και της προμήθειας άλατος για την ασφαλή μετακίνηση των διερχομένων στο οδικό δίκτυο της Π.Ε. Γρεβενών καθώς και για τα προγραμματισμένα έργα συντήρησης οδικού δικτύου (τεχνικά έργα υποδομής, οδοστρωσία, διαγράμμιση, προστασία πρανών από κατολισθήσεις) και αντιπλημμυρικής προστασίας (καθαρισμό ρεμάτων, συντήρηση γεωφραγμάτων) .

Στη σύσκεψη συμμετείχαν: ο δήμαρχοι Γρεβενών κ. Δασταμάνης Γεώργιος, ο δήμαρχος Δεσκάτης κ. Κορδίλας Δημήτριος, οι περιφερειακοί σύμβουλοι κ. Φωλίνας Αθανάσιος και κ. Χατζηζήσης Λάμπρος, η πρ/νη του Τμήματος Πολιτικής Προστασίας Π.Ε. Γρεβενών κα Παπαθεοδώρου Αλεξία, ο διοικητής της Π.Υ. Γρεβενών κ. Πύργος Λάμπρος, ο υποδιοικητής της Αστυνομικός Διεύθυνσης Γρεβενών κ. Σιαφαρίκας , ο Αξιωματικός του 586 Τάγματος Πεζικού Γρεβενών κ. Φωτιάδης Γεώργιος, ο αντιδήμαρχος Έργων Δ. Γρεβενών κ. Τριγώνης Χρήστος, ο πρ/νος πολιτικής προστασίας του Δήμου Γρεβενών κ. Καραϊορδανίδης Παντελής, ο δ/ντής Αγροτικής Οικονομίας & Κτηνιατρικής κ. Τάκας Νικόλαος, ο δ/ντής της ΔΕΥΑΓ κ. Τοτίδης Επαμεινώνδας, ο επιβέπων μηχανικός της περιφερειακής υπηρεσίας «ΕΓΝΑΤΙΑ ΟΔΟΣ Α.Ε.» κ. Τσεβεκίδης Νικόλαος, o δ/ντής α΄θμιας εκπαίδευσης Π.Ε. Γρεβενών κ. Μήτσιαλος Βασίλειος, ο υπεύθυνος τομέα ΕΚΑΒ Γρεβενών κ. Αθανασίου Ιωάννης, οι φύλακες του Εθνικού Πάρκου Βόρειας Πίνδου κα Ζέρβα Στέλλα και κ. Τσιοτίκας Ζήσης και ο δ/ντής πολιτικού Γραφείου βουλευτή Γρεβενών κ. Ψευτογκάς Δημήτριος.

Ο ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ Π.Ε. ΓΡΕΒΕΝΩΝ

ΙΩΑΝΝΗΣ ΓΙΑΤΣΙΟΣ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *