ΜΕΣΟΛΟΓΓΙ: Με απόφαση Φαρμάκη μέσω ΕΣΠΑ 350.000€ για αποκατάσταση και ανάδειξη του Κήπου των Ηρώων

Με απόφαση του Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας, Νεκτάριου Φαρμάκη, δρομολογείται η αποκατάσταση του Κήπου των Ηρώων στην Ι.Π. Μεσολογγίου, μέσω ένταξης σχετικού έργου στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Δυτική Ελλάδα 2014 -2020», με 350.000 ευρώ.

Ο Κήπος των Ηρώων, αναπόσπαστο σύμβολο της ιστορίας και των «Ελεύθερων Πολιορκημένων» εκτείνεται σε μία έκταση σχεδόν δεκατεσσάρων στρεμμάτων, στην οποία κατά την διάρκεια της μάχης για την ανεξαρτησία αγωνίστηκαν και ετάφησαν οι μαχητές της Φρουράς της Ιερής Πόλης του Μεσολογγίου.

Με την ολοκλήρωση των παρεμβάσεων θα παραδοθεί στο κοινό ο ιστορικός τόπος, στον οποίο θα έχει γίνει άρση της επικινδυνότητας πολλών τμημάτων του, τα οποία θα ενισχυθούν  και  θα προστατευτούν από περαιτέρω φθορά, ενώ ταυτόχρονα θα αποκατασταθούν οι φθορές των μνημείων που βρίσκονται εντός αυτού.

Οι εργασίες αποσκοπούν όχι μόνο στην αποκατάσταση του Κήπου, αλλά και στην αισθητική αναβάθμιση του, ώστε να καταστεί καλύτερα προσβάσιμος. Στην κατεύθυνση αυτή θα εμπλουτιστεί η πληροφόρηση των επισκεπτών του Κήπου με ανάλογη σήμανση, συμπεριλαμβανομένων των οδηγιών και πληροφοριών για ΑμεΑ, καθώς προβλέπεται
 τοποθέτηση δίγλωσσης ενημερωτικής πινακίδας και παροχή πληροφοριακού υλικού (δίγλωσσου και σε γραφή Braille) που θα διατίθεται στους ήδη διαμορφωμένους σταθμούς πληροφόρησης.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *