ΞΕΚΙΝΑ η διαδικασία της Προανάρτησης κτηματολογικών στοιχείων σε περιοχές Δήμων της ΠΕ Γρεβενών

Αρχίζει από 24/5/2021 έως 7/7/2021 η διαδικασία της Προανάρτησης κτηματολογικών στοιχείων για όσους δήλωσαν την ακίνητη περιουσία τους σε περιοχές Δήμων της ΠΕ Γρεβενών και πιο συγκεκριμένα:

Π.Ε. ΓΡΕΒΕΝΩΝ

ΓΡΕΒΕΝΩΝ

ΑΒΔΕΛΛΑΣ,ΑΓΙΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΥ, ΑΓΙΟΥ ΚΟΣΜΑ, ΑΓΙΩΝ ΘΕΟΔΩΡΩΝ, ΑΗΔΟΝΙΩΝ, ΑΛΑΤΟΠΕΤΡΑΣ, ΑΜΥΓΔΑΛΕΩΝ, ΑΝΑΒΡΥΤΩΝ, ΒΑΤΟΛΑΚΚΟΥ, ΔΑΣΣΥΛΙΟΥ, ΔΟΤΣΙΚΟΥ, ΕΛΑΤΟΥ, ΕΛΕΥΘΕΡΟΥ, ΕΞΑΡΧΟΥ, ΖΑΚΑΣ, ΚΑΛΗΡΑΧΗΣ, ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ, ΚΑΛΛΟΝΗΣ, ΚΑΛΟΧΙΟΥ, ΚΕΝΤΡΟΥ, ΚΗΠΟΥΡΕΙΟΥ, ΚΙΒΩΤΟΥ, ΚΛΗΜΑΤΑΚΙΟΥ, ΚΝΙΔΙΟΥ, ΚΟΚΚΙΝΙΑΣ, ΚΟΣΜΑΤΙΟΥ, ΚΡΑΝΙΑΣ, ΚΥΔΩΝΙΩΝ, ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΟΥ, ΚΥΡΑΚΑΛΗΣ, ΛΑΒΔΑΣ, ΜΑΥΡΑΝΑΙΩΝ, ΜΕΓΑ ΣΕΙΡΗΝΙΟΥ, ΜΕΓΑΡΟΥ, ΜΕΣΟΛΟΥΡΙΟΥ, ΜΗΛΕΑΣ, ΜΙΚΡΟΛΙΒΑΔΟΥ, ΜΑΝΑΧΙΤΙΟΥ, ΜΥΡΣΙΝΗΣ, ΟΡΟΠΕΔΙΟΥ, ΠΑΛΑΙΟΧΩΡΙΟΥ,ΠΑΝΟΡΑΜΑΤΟΣ, ΠΕΡΙΒΟΛΙΟΥ, ΠΗΓΑΔΙΤΣΑΣ, ΠΟΛΥΔΕΝΔΡΟΥ, ΠΟΛΥΝΕΡΙΟΥ, ΠΟΝΤΙΝΗΣ, ΠΡΟΣΒΟΡΡΟΥ, ΠΥΛΩΡΩΝ, ΡΟΔΙΑΣ, ΣΑΜΑΡΙΝΑΣ, ΣΑΡΑΚΗΝΑΣ, ΣΙΤΑΡΕΩΝ, ΣΜΙΞΗΣ, ΣΠΗΛΑΙΟΥ, ΣΥΝΔΕΝΔΡΟΥ, ΤΑΞΙΑΡΧΟΥ, ΤΡΙΚΟΡΦΟΥ, ΤΡΙΚΩΜΟΥ, ΦΙΛΙΠΠΑΙΩΝ

ΔΕΣΚΑΤΗΣ

ΔΑΣΟΧΩΡΙΟΥ, ΔΕΣΚΑΤΗΣ, ΚΑΤΑΚΑΛΗΣ, ΠΑΛΙΟΥΡΙΩΝ, ΠΑΝΑΓΙΑΣ, ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ, ΤΡΙΚΟΚΚΙΑΣ

που περιλαμβάνει το αποτέλεσμα της επεξεργασίας των δηλώσεων που υποβλήθηκαν και των πληροφοριών που συλλέχθηκαν στο πλαίσιο της κτηματογράφησης.

Μέσω της ηλεκτρονικής προανάρτησης, οι ιδιοκτήτες των περιοχών αυτών, οι οποίοι θα λάβουν ατομικά τις σχετικές ενημερώσεις, μπορούν, μέχρι την 9η Ιουλίου 2021, να διορθώσουν εύκολα, γρήγορα και δωρεάν, τυχόν λάθη στην καταγραφή της ακίνητης περιουσίας τους στο Κτηματολόγιο.

Μέσω της ιστοσελίδας του Κτηματολογίου, www.ktimatologio.gr , για 45 ημέρες, οι δικαιούχοι, με χρήση των κωδικών ασφαλείας του taxisnet, έχουν πρόσβαση στην καταγραφή των δικαιωμάτων τους και της γεωγραφικής απεικόνισης των ακινήτων τους.

Συγκεκριμένα θα πρέπει να δουν και να ελέγξουν:

• Την περιγραφή και τη νομική πληροφορία των ακινήτων τους (Κτηματολογικός Πίνακας)

• Τα όρια των γεωτεμαχίων τους (Κτηματολογικό Διάγραμμα)

Εφόσον συμφωνούν με τα στοιχεία αυτά, δεν χρειάζεται να προβούν σε άλλη ενέργεια.

Εφόσον δεν συμφωνούν με κάποια από τα στοιχεία αυτά, έχουν δικαίωμα να υποβάλουν αίτηση επανεξέτασης στοιχείων έως τις 9 Ιουλίου, είτε αποστέλλοντας την αίτηση επανεξέτασης στοιχείων με email στην ηλεκτρονική δ/νση [email protected] , είτε κατόπιν ραντεβού στο Γραφείο Κτηματογράφησης λαμβάνοντας υπόψη όλους τους σχετικούς περιορισμούς λόγω της πανδημίας.

Σε περίπτωση που δεν έχουν δηλώσει στο Κτηματολόγιο την ακίνητη περιουσία τους έχουν ακόμα περιθώριο να το κάνουν ηλεκτρονικά στο www.ktimatologio.gr ή στο τοπικό γραφείο κτηματογράφησης κατόπιν ραντεβού. Μετά τις διορθώσεις της προανάρτησης, θα ακολουθήσει η διαδικασία της ανάρτησης, για την οποία οι δικαιούχοι θα ενημερωθούν εκ νέου. Μετά την ολοκλήρωση της Προανάρτησης, την εξέταση των αιτήσεων επανεξέτασης στοιχείων που θα υποβληθούν και την αναμόρφωση των κτηματολογικών πινάκων, θα ακολουθήσει η διαδικασία της Ανάρτησης.

Η συμμετοχή όλων στη διαδικασία της Προανάρτησης είναι εξαιρετικά σημαντική, καθώς με αυτήν εξασφαλίζεται ότι τα δικαιώματα που δηλώθηκαν θα καταγραφούν σωστά στο Κτηματολόγιο και θα αποφευχθεί άσκοπη ταλαιπωρία στο μέλλον.

Πληροφορίες στο τηλέφωνο: 24620 30094 (Γρεβενών)- 2310472639 (Θεσσαλονίκης) και στην ιστοσελίδα www.ktimatologio.gr

Υποβολή Αιτήσεων στο [email protected]

Δ/ση γραφείου κτηματογράφησης: Θ. Ζιάκα 41 & Αριστείδου (πρώην Τ.Α.Σ.), Γρεβενά και

Γραφείο Ενημέρωσης 26ης Οκτωβρίου 90 ΤΚ 54627 Θεσσαλονίκη Εμπορικό Κέντρο PORTO CENTER

Ωράριο λειτουργίας: Δευτέρα έως Παρασκευή 8.00-16.00 και κάθε Τετάρτη 8.00-20.00

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *