ΡΙΓΗ ΣΥΓΚΙΝΗΣΗΣ ΣΤΟΝ ΚΗΠΟ ΤΩΝ ΗΡΩΩΝ

Με λιτό και κατανυκτικό τρόπο, χωρίς υπερβολές και με πολύ σεβασμό πραγματοποιήθηκε η αποψινή Αναπαράσταση της Ανατίναξης του Καψάλη στο Ιερό Ταφείο του Μεσολογγίου.

Το απόγευμα τελέστηκε μέγας εσπερινός στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Σπυρίδωνα και στην συνέχεια έγινε κατάθεση στεφάνων στον Τύμβο των Ηρώων από εκπροσώπους Αρχών και Φορέων καθώς και Επιμνημόσυνη Δέηση. Στην συνέχεια ξεκίνησε το τελετουργικό της Αναπαράστασης διατηρώντας όλα τα στοιχεία των προηγούμενων ετών. Προστέθηκαν και άλλα, τα οποία, υπό την καθοδήγηση του Φωκά Ευαγγελινού και της Ελευθερίας Ντεκώ, προσέθεσαν μια αισθητική αναβάθμιση που δεν προσέβαλλε σε τίποτα τον Ιερό χώρο, απεναντίας έδειξε το Μεσολόγγι στα πέρατα του κόσμου.

Η αφήγηση των Στεφανίας Γουλιώτη και Νίκου Καραθάνου ήταν εξαιρετική ενώ η χορωδία του Δήμου «έδεσε» με το μουσικό σύνολο chores της Μαρίνας Σάττι  και έδωσαν ένα πολύ ωραίο αποτέλεσμα υπό την καθοδήγηση του Σπύρου Χολέβα. Και βέβαια οι Μεσολογγίτες Θωμάς Θεοφυλάτος και Πέτρος Σιάμος όπως πάντα συγκίνησαν.

Η ατμόσφαιρα στον Κήπο των Ηρώων ήταν απολύτως κατανυκτική με τα κεράκια που ήταν διάσπαρτα και τις ακτίνες φωτός που έφθασαν μέχρι τον ουρανό. Η ησυχία και η ηρεμία που επικράτησε έδωσε πραγματικά το στίγμα της Ιερής Πόλης και της Θυσίας των Ηρώων.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *