Συμμετοχή του Συνδέσμου Σαμαριναιων Λάρισας στο 39ο Φεστιβάλ Παραδοσιακών χορών και μουσικής στην Θεσσαλονίκη.

Σ.Κ

Την Παρασκευή 19 Απριλίου μέλη και φίλοι του Συνδέσμου έδωσαν ηχηρό «παρών» στο 39ο Φεστιβάλ Παραδοσιακών Χορών και Μουσικής της Χορευτικής Ομάδας Φοιτητικών Εστιών Θεσσαλονίκης (Χ.Ο.Φ.Ε.Θ), το οποίο διεξήχθη στην Θεσσαλονίκη από 14 έως 21 Απριλίου.

Η Παρασκευή ήταν ημέρα αφιερωμένη στην Μακεδονία.
Παρουσιάσαμε το τραγούδι «Τα παιδιά της Σαμαρίνας» όπως πρωτοτραγουδήθηκε με τη μορφή μοιρολοϊού, τραγούδι που αναφέρεται στην συμμετοχή των Σαμαριναίων στην Έξοδο του Μεσολογγίου και το «Δεν είναι κρίμα κι άδικο…», από τα παλαιότερα τραγούδια της Σαμαρίνας που αναφέρεται στο χτίσιμο της Αγιάς Σοφιάς.
Επίσης, χορέψαμε τους χορούς «Δημητράκης», στρωτό χορό, τον «Καπετάν Λεωνίδας», χορό βαρύ που αναφέρεται στο Σαμαριναίο κλεφταρματωλό Λεωνίδα Χατζημπύρο, ένα «Τσάμικο» όπως χορεύεται στην περιοχή μας, το «Νυφιάτικο» και κλείσαμε με τον «Τσιάτσιο», τον μεγάλο χορό που χορεύεται στις 16 και 17 Αυγούστου στο προαύλιο της Μεγάλης Παναγιάς.
Όλοι όσοι συμμετείχαμε είμαστε βιωματικοί χορευτές, τρεις γενιές, από την Σαμαρίνα και συνεχίζουμε να διατηρούμε την όμορφη μουσικοχορευτική και τραγουδιστική μας παράδοση.

Ιδιαίτερη συγκίνηση προκάλεσε η παρουσία και συμμετοχή των μεγαλύτερων συμπατριωτών μας, τους οποίους και ευχαριστούμε θερμά, που με τη χροιά της φωνής τους και τον αυθόρμητο χορό τους μας μετέδωσαν γνήσιες εικόνες των πολιτιστικών δρώμενων της Σαμαρίνας.

Ευχαριστούμε τον Τάκης Μπέτζιος για τη φιλική συμμετοχή του, που μας πλαισίωσε και αποτύπωσε τα ακούσματα μας.
Θερμές ευχαριστίες στην Χορευτική Ομάδα Φοιτητικών Εστιών Θεσσαλονίκης – ΧΟΦΕΘ για την τιμητική και ευχάριστη πρόσκληση που μας απηύθυνε, καθώς και στους εθελοντές της ομάδας, που ήταν δίπλα μας καθόλη τη διάρκεια της παρουσίας μας στον χώρο.
Φυσικά, ευχαριστούμε και το Αρτοποιείο Γκαμπέτας που προσέφερε νόστιμα εδέσματα για όλη την ομάδα.
Ευχαριστούμε, τέλος, τον χοροδιδάσκαλο μας Μιχαλης Τσακνακης για τον συντονισμό και την άριστη παρουσία της ομάδας μας, καθώς και όλους όσοι βοήθησαν με προθυμία, ώστε να πραγματοποιηθεί η συμμετοχή μας στην εκδήλωση.

Τραγουδησαν οι εθελοντές :

Μπουφικος Κώστας

Γραβάνη Ζωή

Ταναγιας Μιχάλης

Τσιοπας Τάσος

Ντοτας Θανάσης

Ταναγια Στέλλα

Τσιοπα Αρετουλα

Αβραμουλη Μαίρη

Μπασδεκη Τούλα

Τζήμας Κωνσταντίνος.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *