Το Άργος Ορεστικό εόρτασε την μνήμη του Αγίου Δημητρίου του εκ Σαμαρίνης – ΦΩΤΟ

Στον Ιερό Ναό του Αγίου Νεκταρίου Άργους Ορεστικού, εορτάστηκε η Ιερά μνήμη του Αγίου Νεομάρτυρα Δημητρίου του εκ Σαμαρίνης, όπου υπάρχει παρεκκλήσιο αφιερωμένο στη μνήμη του και το οποίο είχε εγκαινίασει τον Δεκέμβριο του 2019 ο μακαριστός Μητροπολίτης Καστορίας κυρός Σεραφείμ, που είχε τεράστια αγάπη στους Αγίους και κυρίως στους νεομάρτυρες της περιοχής!

Το πρωί τελέσθηκε Αρχιερατική Θεία Λειτουργία, ιεροργούντος του Τοποτηρητή της Ιεράς Μητροπόλεως Καστορίας, Σεβ. Μητροπολίτου Γρεβενών κ.κ Δαβίδ, ο οποίος μίλησε για το βίο και το μαρτύριο του Αγίου νεομάρτυρα.

Παρέστησαν ο Εκτελεστικός Γραμματέας της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας Γρηγόρης Γρηγοριάδης, ο Αντιπεριφερειάρχης Καστοριάς Δημήτρης Σαββόπουλος, ο Αντιπεριφερειάρχης Γρεβενών Ιωάννης Γιάτσιος, η θεματική Αντιπεριφερειάρχης Κάλλι Κυριακύριδου, ενώ τον δήμο Άργους Ορεστικού, εκπροσώπησε η Αντιδήμαρχος Αφροδίτη Μπελονάκη. Ακόμα παρέστησαν το ΔΣ και μέλη του Συλλόγου Σαμαριναίων Άργους Ορεστικού.

Λόγω των μέτρων κατά της πανδημίας, δεν πραγματοποιήθηκε η εμφάνιση χορευτικών συγκροτημάτων στον αύλειο χώρο του Ιερού Ναού, προς τιμήν του Αγίου Δημητρίου.

Δείτε φωτογραφίες

Ditikostipos.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *