Γιωργος Στεφας. Το Αντιο σε εναν Συμπατριωτη με μεγάλη προσφορά στο χωριό μας .

Αποχαιρετήσαμε σήμερα το συμπατριώτη μας Γιώργο Στέφα που για χρόνια ήταν Πρόεδρος του Συνδέσμου Σαμαριναιων Αθηνων και για χρόνια εκδότης της εφημερίδας μας “Ωραία Σαμαρίνα” .

Μεγάλη η συγκίνηση μου γιατί με την οικογένειά Στέφα ζήσαμε πολλά χρόνια μαζί και γίναμε σαν μία οικογένεια.

Από το 1968 που γεννήθηκα και τότε οι γονείς μου διαχειριζόταν τον Κοινοτικό Ξενώνα και κάθε καλοκαιρι διέμεναν εκεί και μετά συνέχισαν να διαμένουν στο δικό μας ξενώνα μέχρι πριν λίγα καλοκαίρια που πια ο Γιώργος Στεφας δεν μπορούσε να επισκεφτεί την αγαπημένη του Σαμαρίνα.

Η προσφορά του γνωστή σε όλους μας.Ολη η σκέψη του ήταν γύρω από την Σαμαρίνα εκδηλώσεις στην Αθήνα στο χωριό και όταν ήταν σε πιο μεγάλη ηλικία πάλι ακούραστος στις επάλξεις.

Περνούσαμε ατελείωτα βράδια στον ξενώνα με συζητήσεις και σκέψεις για το μέλλον τού χωριού.

Όταν η αγαπημένη Μαρούλα πριν ένα χρόνο του είπε ότι θέλουμε να τον επισκεφτούμε με την γυναίκα μου στο σπίτι τους στην Αθήνα η χαρά του ήταν τέτοια που σαν να είχε δει την Σαμαρίνα και όλους τους πατριώτες.

Σήμερα στις 11.30 έγινε η Κηδεία στο Δημοτικό Κοιμητήριο Κηφισιάς και εκείνη την ώρα ο πατέρας μου Βύρων Κυπαρίσης μετά από επιθυμία της οικογένειας χτύπησε πένθιμα τις καμπάνες στην Εκκλησία τού Αγίου Αθανασίου στην Σαμαρίνα.

Η Σιτσα Ζητρου παρέθεσε καφέ σε όλους τους Σαμαριναιους που εκείνη την ώρα βρισκόταν στα μαγαζιά της πλατείας.

Θερμά συλλυπητήρια στην Μαρούλα την Σαββίνα και τον Γιάννη και σε όλους τούς συγγενείς.

Σωτήρης Κυπαρίσης.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *