Στην πόλη των Ιωαννίνων και στο Μέτσοβο θα πραγματοποιηθεί φέτος το 37ο Πανελλήνιο Αντάμωμα Βλάχων.

Στην πόλη των Ιωαννίνων και στο Μέτσοβο θα πραγματοποιηθεί φέτος το 37ο Πανελλήνιο Αντάμωμα Βλάχων, που αποτελεί την κορυφαία πολιτιστική εκδήλωση του Βλαχόφωνου Ελληνισμού.

Η σχετική απόφαση πάρθηκε ομόφωνα από το Δ.Σ. της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Πολιτιστικών Συλλόγων Βλάχων και σήμερα ο Πρόεδρος του, Μιχ. Μαγειρίας, συνοδευόμενος από μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου, ενημέρωσε τον Περιφερειάρχη, Αλ. Καχριμάνη και το Δήμαρχο Μετσόβου, Κ. Τζαφέα.

Το Αντάμωμα θα γίνει το τριήμερο 7,8 και 9 Ιουλίου. Η εναρκτήρια εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 7 Ιουλίου στα Ιωάννινα και τις άλλες δύο ημέρες (8 και 9 Ιουλίου) οι εκδηλώσεις θα πραγματοποιηθούν στο Μέτσοβο.

Ο Περιφερειάρχης Ηπείρου και ο Δήμαρχος Μετσόβου ευχαρίστησαν το Δ.Σ. της Ομοσπονδίας για την απόφασή του να πραγματοποιήσει το φετινό Αντάμωμα στην Ήπειρο. Εξήραν το γεγονός ότι το «Αντάμωμα» «επιστρέφει» στην Ήπειρο και ειδικά στην πόλη των Ιωαννίνων, που θα δώσει τη δυνατότητα στις νέες γενιές να γνωρίσουν μέρος των πολιτιστικών δρώμενων του Βλαχόφωνου Ελληνισμού και υποσχέθηκαν να συνδράμουν με κάθε πρόσφορο τρόπο στην επιτυχία  των εκδηλώσεων  που θα συμβάλουν και στην τουριστική/ πολιτιστική ανάδειξη της ευρύτερης περιοχής.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *