19ος Ημιμαραθώνιος Τύρναβος Λάρισα «Στέλιος Καντώνιας»

Δείτε την προκήρυξη της διοργάνωσης

22 Νοεμβρίου 2023του Runner MagazineFacebookTwitterEmail

19ος HMIMAΡΑΘΩΝΙΟΣ ΔΡΟΜΟΣ ΤΥΡΝΑΒΟΣ - ΛΑΡΙΣΑ "ΣΤΕΛΙΟΣ ΚΑΝΤΩΝΙΑΣ"

Την Κυριακή 10 Δεκεμβρίου θα διεξαχθεί ο 19ος Ημιμαραθώνιος Τύρναβος Λάρισα. Ακολουθεί η προκήρυξη της διοργάνωσης.

19ος Ημιμαραθώνιος Τύρναβος Λάρισα – Προκήρυξη

Ο Δήμος Λαρισαίων, η ΔΗ.Κ.Ε.Λ. (Δημοτική Κοινωφελής Επιχείρηση Λάρισας), ο Δήμος Τυρνάβου και η Ε.Α.Σ. Σ.Ε.Γ.Α.Σ. ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ και με την στήριξη του Συλλόγου Μαραθωνοδρόμων Λάρισας, του ΣΥΒΑΣ Λάρισας, του ΣΔΥΝ.Λάρισας, της ΠΕΠΦΑ Ν. Λάρισας και της Ελληνικής Ομοσπονδίας Συλλόγων Μαζικού Αθλητισμού-Υπεραποστάσεων συνδιοργανώνουν τον 19ο Ημιμαραθώνιο Δρόμο με την επωνυμία ΤΥΡΝΑΒΟΣ-ΛΑΡΙΣΑ ¨Στέλιος Καντώνιας¨ την Κυριακή 10 Δεκεμβρίου 2023.

Πρόκειται για πιστοποιημένο Ημιμαραθώνιο αγώνα δρόμου, σύμφωνα με τους κανονισμούς και τις προδιαγραφές του Σ.Ε.Γ.Α.Σ. και της IAAF, που διεξάγεται στην διαδρομή Τύρναβος – Λάρισα. Οι Οργανωτές εκτός από τους αθλητές και τις αθλήτριες των σωματείων και το οικογενειακό τους περιβάλλον, προσβλέπουμε και στους ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΥΣ ΔΡΟΜΕΙΣ, ΕΛΕΥΘΕΡΟΥΣ ΑΣΚΟΥΜΕΝΟΥΣ Ή ΠΕΡΙΠΑΤΗΤΕΣ, ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΣΕ ΑΘΛΟΥΜΕΝΟΥΣ ΑΛΛΩΝ ΑΘΛΗΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΜΕΛΗ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΟΜΑΔΩΝ, ΠΟΥ ΘΑ ΗΘΕΛΑΝ ΝΑ ΣΥΜΜΕΤΑΣΧΟΥΝ.

ΗMΕΡΟΜΗΝΙΑ ΑΓΩΝΑ

Κυριακή 10 Δεκεμβρίου 2023

ΔΙΑΔΡΟΜΕΣ (ΑΦΕΤΗΡΙΑ-ΤΕΡΜΑΤΙΣΜΟΣ)

1)ΗΜΙΜΑΡΑΘΩΝΙΟΣ ΤΥΡΝΑΒΟΣ –ΛΑΡΙΣΑ

Η εκκίνηση θα δοθεί στην κεντρική πλατεία Τυρνάβου και ο τερματισμός θα γίνει στο Αρχαίο θέατρο Λάρισας. (Τύρναβος, Αγ. Σοφία, Γιάννουλη, κυκλικός κόμβος ΕΑΚΛ, κυκλικός κόμβος Ν.Σμύρνης, Γεωργιάδου, κόμβος Αγ. Αχίλλειου, Βενιζέλου, Αρχαίο Θέατρο).

2)ΑΓΩΝΑΣ 5 χιλιομέτρων

Η εκκίνηση και ο τερματισμός θα γίνει στο Αρχαίο Θέατρο Λάρισας. (Αρχαίο Θέατρο, Βενιζέλου, Πεζογέφυρα Πηνειού, Κηποθέατρο, Αγ. Αικατερίνη, Πεζόδρομος κοίτης Πηνειού, Γέφυρα ΔΕΥΑΛ, πεζόδρομος κοίτης Πηνειού, Καλλιθέας, Βενιζέλου, Αρχαίο Θέατρο Λάρισας).

ΑΠΟΣΤΑΣΕΙΣ ΔΡΟΜΩΝ

-Αγώνας Ημιμαραθωνίου Δρόμου Ανδρών –Γυναικών 21.097,5 μ
-Αγώνας Δρόμου Ανδρών – Γυναικών 5 xιλιομέτρων στον Πηνειό

ΩΡΑ ΕΚΚΙΝΗΣΗΣ ΑΓΩΝΑ

-Η εκκίνηση για τον Hμιμαραθώνιο δρόμο των 21.097,5 μ θα δοθεί στις 11:00, (πλατεία Τυρνάβου)
-Η εκκίνηση για τον δρόμο των 5 χιλιομέτρων στις 10:00 (Αρχαίο Θέατρο Λάρισας)

ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ – ΗΛΙΚΙΕΣ – ΔΗΛΩΣΗ ΥΓΕΙΑΣ

Κατηγορίες Ηλικίες Έτη Γέννησης Αποστάσεις Αγώνα

ΑΝΔΡΕΣ – ΓΥΝΑΙΚΕΣ

ΑΠΟ 18 ΚΑΙ ΑΝΩ
ΑΠΟ 18 ΚΑΙ ΑΝΩ ΕΩΣ ΚΑΙ 2005 21.097,5 μέτρα
ΑΝΔΡΕΣ – ΓΥΝΑΙΚΕΣ
ΑΠΟ 14 ΚΑΙ ΑΝΩ
ΑΠΟ 14 ΚΑΙ ΑΝΩ ΕΩΣ ΚΑΙ 2009 5 χιλιόμετρα

Δηλώνετε, ότι έχετε υποβληθεί πρόσφατα σε ιατρικές εξετάσεις και είστε απολύτως υγιής για να συμμετέχετε στον Αγώνα Ημιμαραθωνίου Δρόμου «Τύρναβος – Λάρισα». Αποδέχεστε πλήρως την ευθύνη για κάθε τραυματισμό ή ατύχημα που μπορεί να προκληθεί από και προς το χώρο διεξαγωγής του αγώνα, ή κατά τη διάρκειά του, καθώς και για ότι μπορεί να προκύψει κατά τη συμμετοχή σας στον αγώνα, όπως πτώσεις (που μπορούν να προκληθούν κατά την επαφή με άλλους συμμετέχοντες), κακές καιρικές συνθήκες κτλ. Παραιτείστε από οποιαδήποτε απαίτηση, από τους διοργανωτές, χορηγούς και οποιονδήποτε εμπλέκεται άμεσα ή έμμεσα με τη διεξαγωγή του αγώνα και αποδέχεστε ότι τα παραπάνω πρόσωπα δεν φέρουν καμία νομική ευθύνη για ότι μπορεί να προκύψει κατά τη συμμετοχή σας. Ακόμα δίνετε την έγκρισή σας στους διοργανωτές, να χρησιμοποιήσουν φωτογραφίες σας ή βίντεο από τον αγώνα, ή οποιαδήποτε άλλη καταγραφή, χωρίς να έχετε καμία οικονομική απαίτηση.

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΗΜΙΜΑΡΑΘΩΝΙΟΥ ΔΡΟΜΟΥ

ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

Μέσω συμπλήρωσης ηλεκτρονικής φόρμας στην σελίδα www.larissa-dimos.gr από την Τρίτη 21/11/2023 έως την Τρίτη 05/12/2023.

Οποιαδήποτε δήλωση συμμετοχής υποβληθεί μετά την ανωτέρα ημερομηνία δεν θα θεωρείται έγκυρη.

Δηλώσεις συμμετοχής την ημέρα του αγώνα δεν θα γίνονται δεκτές.

Οι αιτήσεις για τις δηλώσεις συμμετοχής (για όλους τους αγώνες) θα βρίσκονται στην ιστοσελίδα του αγώνα www.larissa-dimos.gr.

Μετά την έγκυρη εγγραφή θα αποστέλλεται απαντητικό email από την διοργανώτρια αρχή, για κάθε αίτηση συμμετοχής που έχει αποσταλεί ηλεκτρονικά (Παρακαλούνται οι χρήστες με λογαριασμό gmail να ελέγχουν και το φάκελο με την “ανεπιθύμητη” αλληλογραφία).

Δεν επιτρέπεται η δήλωση περισσότερων του ενός αγώνα.

ΑΝΔΡΩΝ ΓΥΝΑΙΚΩΝ

1. Από 18 έως 30 1. Από 18 έως 30
2. Από 31 έως 40 2. Από 31 έως 40
3. Από 41 έως 50 3. Από 41 έως 50
4. Από 51 έως 60 4. Από 51 και άνω
5. Από 61 έως 70
6. Από 71 και άνω

Παρακαλούμε τους φίλους δρομείς να συμπληρώνουν όλα τα στοιχεία που αναγράφονται στις αιτήσεις για να διευκολύνεται το έργο της διοργανώτριας αρχής.

Όριο συμμετοχών 300 αθλητές για κάθε αγώνα.

ΣΤΑΘΜΟΙ ΑΝΕΦΟΔΙΑΣΜΟΥ ΚΑΙ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗΣ ΑΘΛΗΤΩΝ

Θα υπάρχουν στη διαδρομή σταθμοί ανεφοδιασμού νερού κατά την διάρκεια του Ημιμαραθωνίου ανά 5000μ..Επίσης σταθμός τροφοδοσίας και υποστήριξης των δρομέων θα υπάρχει στον τερματισμό στο Αρχαίο Θέατρο όπου θα υπάρχουν νερά, σοκοφρέτες και μπανάνες.

ΧΡΟΝΟΜΕΤΡΗΣΗ

Ο Ημιμαραθώνιος αγώνας δρόμου και ο αγώνας των 5 χιλιομέτρων θα υποστηρίζεται από σύστημα Ηλεκτρονικής Χρονομέτρησης και όλοι οι δρομείς πρέπει να αγωνισθούν με τον αριθμό συμμετοχής τοποθετημένο σε εμφανές σημείο στην ενδυμασία τους.

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ

Μετά την λήξη κάθε αγώνα θα ανακοινώνονται τα αποτελέσματα των τριών (3) πρώτων δρομέων (Ανδρών- Γυναικών). Στον Ημιμαραθώνιο θα ανακοινωθούν και τα αποτελέσματα όλων των κατηγοριών Ανδρών-Γυναικών.

Τα επίσημα αποτελέσματα όλων των δρομέων που συμμετείχαν στους αγώνες θα ανακοινώνονται από τους υπεύθυνους ηλεκτρονικής χρονομέτρησης στην ιστοσελίδα www.larissa-dimos.gr

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΠΡΟΣΩΠΙΚΩΝ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΩΝ ΚΑΙ ΙΜΑΤΙΣΜΟΥ

Για διευκόλυνση των αθλητών, θα αναχωρήσει λεωφορείο την Κυριακή και ώρα 09.00 από την κεντρική πλατεία της Λάρισας προς την αφετηρία (κεντρική πλατεία Τυρνάβου). Στις 14.00 περίπου μετά το τέλος του αγώνα και τις απονομές, το λεωφορείο θα εξυπηρετήσει όσους αθλητές το επιθυμούν μεταφέροντάς τους στον Τύρναβο.

Τα προσωπικά αντικείμενα κάθε αθλητή (ρούχα, σάκοι κλπ.) μετά την προθέρμανση, θα υπάρχει αυτοκίνητο του Δήμου, στο χώρο της πλατείας του Τυρνάβου, για την μεταφορά τους στο χώρο του τερματισμού.

ΠΡΟΣΟΧΗ: Η ΣΑΚΟΥΛΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΛΑ ΚΛΕΙΣΜΕΝΗ ΚΑΙ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΕΡΙΕΧΕΙ ΧΡΗΜΑΤΑ, ΤΙΜΑΛΦΗ Ή ΦΑΡΜΑΚΑ. ΟΙ ΔΙΟΡΓΑΝΩΤΕΣ ΔΕΝ ΦΕΡΟΥΝ ΚΑΜΙΑ ΕΥΘΥΝΗ ΣΕ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΩΝ ΑΞΙΑΣ.

ΕΠΑΘΛΑ

-Κύπελλα απονέμονται στους τρεις πρώτους των Ανδρών-Γυναικών στα 21.097,5 μ και στα 5 χιλιομέτρων Ανδρών –Γυναικών .
-Κύπελλο θα δοθεί και στον 1ο κάθε κατηγορίας του Ημιμαραθωνίου Δρόμου.
-Αναμνηστικά μετάλλια και μπλουζάκια θα δοθούν σε όλους τους Συμμετέχοντες.

ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΗ ΚΑΛΥΨΗ

Ο αγώνας θα καλυφθεί υγειονομικά από γιατρούς και ασθενοφόρα. Επίσης, σε συνεργασία με τις Εθελοντικές Ομάδες Διάσωσης, θα ληφθούν τα απαραίτητα μέτρα, ειδικά σε σημεία που χρήζουν προσοχής, παροχής πρώτων βοηθειών σε περίπτωση που παραστεί ανάγκη.

ΣΗΜΕΙΑ ΠΑΡΑΛΑΒΗΣ ΑΡΙΘΜΩΝ & ΠΑΚΕΤΩΝ ΑΓΩΝΑ

Οι αριθμοί των αθλητών του ημιμαραθωνίου θα δοθούν δύο (2) ώρες πριν την εκκίνηση στη πλατεία του Τυρνάβου.

Οι αριθμοί των αθλητών 5 χιλιομέτρων θα δοθούν Παρασκευή 8.12.2023 (10.00-14.00) στα γραφεία του τμήματος Αθλητισμού, (Ρούσβελτ 59, Χατζηγιάννειο Πνευματικό Κέντρο,1ος όροφος).

ΜΕΤΡΑ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΔΡΟΜΕΩΝ

Οι συμμετέχοντες δρομείς, θα πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί στην κίνησή τους στα δύσκολα σημεία της διαδρομής και οφείλουν να σέβονται τους υπόλοιπους συναθλητές τους, να μην αλληλοεμποδίζονται στην προσπάθειά τους, να επιτρέπουν σε πιο γρήγορους δρομείς να τους προσπερνούν και γενικά να μην εμποδίζουν την ομαλή διεξαγωγή του αγώνα.

Σε περίπτωση τραυματισμού δρομέα, θα πρέπει να ειδοποιηθεί άμεσα το προσωπικό της διοργάνωσης καθώς και εθελοντές – διασώστες που καλύπτουν την διαδρομή, από τους δρομείς που θα αντιληφθούν το περιστατικό.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *