Παραδοσιακή κουζίνα

Παραδοσιακή κουζίνα

Στην τοπική κουζίνα υπάρχει αρκετή ποικιλία από παραδοσιακές συνταγές . Μερικά από αυτά που μπορείτε να βρείτε είναι :

Πίτες
Λαχανόπιτες, Χορτόπιτες, Τσουκνιδόπιτες, Τυρόπιτες, Κρεατόπιτες

Τραχανάδες
Σταρένιος , Ξινός , Χυλοπίτες

Κρέατα
Όλα τα κρέατα είναι ντόπια και η μορφή της κτηνοτροφίας είναι ημιεσταβλισμένη και ελευθέρας βοσκής . Τελευταία εφαρμόζεται και η βιολογική κτηνοτροφία . Επίσης θα βρείτε ημιάγρια ζώα ελευθέρας βοσκής (αγριογούρουνα αγριοκάτσικα – λαγούς κ.α.) Κεμπάπ Προβάτου , Χοιρινού και Μοσχαρίσιου, Κοκορέτσι ,Μούρα, Σπληνάντερο , Τηγανιά από αγριογούρουνο , Ψητό αρνί – Κατσίκι – γουρουνάκι , Πατσάδες ζεστούς και παγωμένους , Λουκάνικά παραδοσιακά , Τσιγαρίδες – Καβουρμάδες. Το χειμώνα θα βρείτε σχεδόν όλα τα είδη κυνηγιού μαγειρεμένα με ντόπιες συνταγές

Τυριά – Γαλακτοκομικά
Παράγονται όλα τα είδη τυριών από γάλα πρόβάτου-κατσίκας και αγελάδας, Φέτα, Κεφαλοτύρι Κασκαβάλι Κασέρι Μανούρι Ξινοτύρι Μπάτζιος Ανθότυρο Ανεβατό Ξινόγαλο κ.α.

Μανιτάρια
Μανιτάρια όλα τα εδώδιμα είδη που φύονται στην περιοχή συλλέγονται μαγειρεύονται φρέσκα αποξηραίνονται για το χειμώνα η γίνονται τουρσί ή διατηρούνται σε κατάψυξη για να σερβίρονται όλο το χρόνο

Γλυκά
Γαλατόπιτες, κολοκυθόπιτες , καρυδόπιτες , γλυκό καρύδι – κυδώνι – κ.α.

Όλα τα παραπάνω βρίσκονται σε επάρκεια και μπορείτε να τα προμηθευτείτε και για το σπίτι σας