Δήμος Γρεβενών: Όχι ζεστή στάχτη από τζάκια και σόμπες στους κάδους απορριμμάτων – Αυξημένος κίνδυνος πυρκαγιάς

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ                                                                                     

ΝΟΜΟΣ ΓΡΕΒΕΝΩΝ                                                                                                     Γρεβενά, 14.01.2022

ΔΗΜΟΣ ΓΡΕΒΕΝΩΝ

ΓΡΑΦΕΙΟ ΔΗΜΑΡΧΟΥ                                                                                                           

Ταχ. Δ/νση: Πλ. Ελευθερίας 1 Ταχ. Κώδικας: 511 00                               Τηλέφωνο:2462 3 50830                FAX: 2462087547                                               E-Mail: [email protected] Website:www.dimosgrevenon.gr      ΠΡΟΣ:MME      

Δελτίο Τύπου

Δήμος Γρεβενών: Όχι ζεστή στάχτη από τζάκια και σόμπες στους κάδους απορριμμάτων – Αυξημένος κίνδυνος πυρκαγιάς

Ο Δήμος Γρεβενών εφιστά την προσοχή στους δημότες να ΜΗΝ πετούν ζεστά υπολείμματα στάχτης από τζάκια και σόμπες στους κάδους απορριμμάτων καθώς αυξάνεται ο κίνδυνος πυρκαγιάς που μπορεί να οδηγήσει τόσο στην ολοκληρωτική καταστροφή του κάδου όσο και στην πρόκληση μιας γενικευμένης φωτιάς ακόμη και στο ίδιο το απορριμματοφόρο βάζοντας σε άμεσο κίνδυνο την ασφάλεια των εργαζομένων.

Ειδικότερα, η Διεύθυνση Καθαριότητας προτρέπει τους πολίτες να αφήνουν για τουλάχιστον τέσσερις ημέρες τη θερμή στάχτη στο μπαλκόνι ή στην αυλή τους προκειμένου αυτή να κρυώσει και εν συνεχεία να την αποθέτουν με ασφάλεια μέσα στον κάδο των απορριμμάτων, ιδανικότερα σε έναν μεταλλικό και όχι στους πλαστικούς, αφού πρώτα έχει συσκευασθεί σε καλά κλεισμένη σακούλα.

Σημειώνεται ότι εναλλακτικά  οι στάχτες μπορούν να χρησιμοποιούνται σε κήπους ή αγρούς διότι αποτελούν ένα πρώτης τάξεως φυσικό λίπασμα και όχι να καταλήγουν αναξιοποίητες στα σκουπίδια.

Γραφείο Τύπου

 Δημάρχου Γρεβενών

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *